Αν συνδυάσουμε τα 4 προηγούμενα βήματα, είμαστε τώρα σε θέση να γράψουμε – και να μιλήσουμε – σωστά αγγλικά, ειδικά αν έχει γίνει μια καλή επανάληψη στις λεπτομέρειες των Μερών του Λόγου, που παρουσιάσαμε στο Βήμα 3 [κι αν όχι, ποτέ δεν είναι αργά :)]. Σήμερα, στο ΒΗΜΑ 5, που είναι και το τελευταίο της σειράς, θα μιλήσουμε για λεξιλόγιο.
Ναι, ξέρουμε, δεν είναι το καλύτερό σας, αλλά πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει σωστά αν θέλετε να είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία στις εξετάσεις. Όσοι μας ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για το γνωστό «vocabulary attack» των τελευταίων βδομάδων, που περιλαμβάνει: Collocations (Συνάψεις), Phrasal Verbs (Περιφραστικά Ρήματα), Words Often Confused (Λέξεις που Μπερδεύονται), Word Building Practice (Τεχνική Παραγωγής Λέξεων), Idioms (Ιδιωματισμούς), Dependent Words (Λέξεις Εξαρτημένες από Πρόθεση) και Prepositional Phrases (Εμπρόθετες Φράσεις) του Β2 Organiser (τετράδιο 5 θεμάτων) που διατηρούμε από την Α’ Senior και βέβαια όλο το Ευρετήριο.
Κατεβείτε πιο κάτω σε αυτήν εδώ τη σελίδα και βρείτε τις 8 δημοσιεύσεις με τίτλο: Προβλήματα με το Λεξιλόγιο; που θα σας βοηθήσουν να μάθετε το λεξιλόγιο εύκολα αλλά και να το διατηρήσετε στη μνήμη σας. Καλή δουλειά!