Νέα/News

Regular C’_Νέα Ύλη 2

Απαντήσεις Προηγούμενου Μέρους εδώ

Νέα Ύλη μέχρι 2 Απριλίου

Χρησιμοποιώ το CD του Βιβλίου (ή την εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσω όπως μου λέει η κάρτα μετά το εξώφυλλο του βιβλίου) και πηγαίνω παρακάτω.

1. Γραμματική στο student’s book:

Σελίδες 50 και 51 ασκήσεις 1, 2, 5 και 6.

2. Student’s book:

Αν δεν το έκανα με την επανάληψη του λεξιλογίου, πάω στις σελίδες 116, 117 και 118 στο Student’s book και γράφω τη σημασία των λέξεων σε όλες τις λέξεις που δεν έχω συμπληρώσει μέχρι εκεί που ξεκινά το Unit 4. Βλέπω στο companion ό,τι δεν θυμάμαι.

Μετά, πάω στη σελίδα 52 στο student’s book, διαβάζω προσεκτικά το κείμενο, προσέχω τις καινούριες λέξεις και τις βρίσκω στο companion, σελίδα 33, από 3f.1 μέχρι 3f.30 στη σελίδα 35. Αν έχω κι άλλες άγνωστες λέξεις τις σημειώνω. Μετά κάνω την άσκηση 2 με βάση το κείμενο και την άσκηση 4 με βοήθεια από το ροζ πλαίσιο στα αριστερά που μου εξηγεί λίγο τα phrasal verbs.

Στη συνέχεια, κοιτάω τι θα πουν οι λέξεις της άσκησης 5 στη σελίδα 53 για τα διαφορετικά είδη διακοπών. Όταν τελειώσω, κάνω την άσκηση 8 (Writing). Προσοχή όπως πάντα να γράψω όλα όσα μου ζητάει το θέμα και επίσης προσοχή στους χρόνους και στην οργάνωση του γραπτού μου. 

3. Companion:

Μαθαίνω τις λέξεις στις σελίδες 33-35 από 3f.1 μέχρι 3f.30 και τις γράφω αντιγραφή.

Regular B’_Νέα Ύλη 2

Απαντήσεις Προηγούμενου Μέρους εδώ

Νέα ύλη μέχρι 2 Απριλίου

Χρησιμοποιώ το CD του Βιβλίου (ή την εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσω όπως μου λέει η κάρτα μετά το εξώφυλλο του βιβλίου) και πηγαίνω παρακάτω.

1. Βιβλίο Γραμματικής:

Διαβάζω και μαθαίνω τη θεωρία για τα both, either, neither στη σελίδα 53. Προσέχω τις λέξεις που μπαίνουν με το καθένα απ’ αυτά και τη σειρά των λέξεων στην πρόταση όταν τα χρησιμοποιούμε. Επίσης προσοχή με το neither που είναι από μόνη της αρνητική λέξη και δεν χρειάζεται να βάλω το ρήμα σε άρνηση μέσα στην πρόταση. Κάνω τις ασκήσεις 1 και 2 στη σελίδα 53.

2. Student’s book:

Αν δεν το έκανα με την επανάληψη του λεξιλογίου, πάω στη σελίδα 116 και 117 στο Student’s book και γράφω τη σημασία των λέξεων σε όλες τις λέξεις που δεν έχω συμπληρώσει μέχρι εκεί που ξεκινά το Unit 4. Βλέπω στο companion ό,τι δεν θυμάμαι.

Μετά, πάω στη σελίδα 52 στο student’s book, διαβάζω προσεκτικά τα κείμενα, προσέχω τις καινούριες λέξεις και τις βρίσκω στο companion σελίδα 33 από 3f.1 μέχρι 3f.14. Αν έχω κι άλλες άγνωστες λέξεις, τις σημειώνω. Κάνω την άσκηση 2 με βάση το κείμενο και την άσκηση 3 γραπτά με λίγα λόγια.

3. Companion:

Μαθαίνω τις λέξεις στη σελίδα 33 από 3f.1 μέχρι 3f.14 και τις γράφω αντιγραφή.

Regular A’ – Νέα Ύλη 2

1. Student’s Book

Χρησιμοποιώ το CD του Βιβλίου (ή την εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσω όπως μου λέει η κάρτα μετά το εξώφυλλο του βιβλίου) και προχωράω την Ενότητα 2: Home & Places σελ. 26-39

-Όπου έχει κείμενα: ακούω πρώτα το μάθημα από το CD/ την εφαρμογή, το διαβάζω μόνος/ -η και ελέγχω τις άγνωστες λέξεις στο Companion ή στο Word List του CD/ της εφαρμογής (που έχει και ακουστική βοήθεια), κάνω την άσκηση/ τις ασκήσεις του κειμένου.

-Όπου έχει ασκήσεις λεξιλογίου: Μαθαίνω πρώτα τις λέξεις (από το Word List του CD/ της εφαρμογής) και πώς προφέρονται και μετά κάνω την άσκηση.

-Όπου έχει ακουστική άσκηση: Διαβάζω πρώτα την άσκηση και βλέπω τι έχω να κάνω και τι περιμένω ν’ ακούσω. Μετά ακούω το αρχείο (από το CD/ την εφαρμογή, μέχρι 2 φορές) και κάνω την άσκηση.

-Στην άσκηση γραφής (Writing), μαθαίνω να γράφω email για να περιγράψω το σπίτι μου, το γράφω και το στέλνω στο alamanoulanguages@gmail.com

2. Τετράδιο & Βιβλίο Γραμματικής:

Τη γραμματική αυτής της Ενότητας [Πληθυντικός, this/these – that/those, there is – there are, a/an – some – any, Προθέσεις Τόπου και Γενική Πτώση (’/’s)] την έχουμε κάνει ήδη από το Βιβλίο Γραμματικής και υπάρχει και στο CD/ στην εφαρμογή (Grammar) αλλά και στο Τετράδιο Γραμματικής.

Ξαναδιαβάζω ό,τι δεν θυμάμαι και κάνω όλες τις ασκήσεις γραμματικής.

Ενημέρωση 27/3/2020

Καλησπέρα! Το επόμενο μέρος των επαναλήψεων και των παρακάτω μαθημάτων θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από αύριο, Σάββατο. Όσοι έχετε ολοκληρώσει το πρώτο πακέτο, μπορείτε να στείλετε τις εργασίες σας.

D-E’ Επανάληψη και Εξάσκηση μέχρι και 25/ 3/ 2020

1. Δημιουργική Απασχόληση για όλες τις Δεξιότητες: Πατήστε εδώ

2. Τετράδιο Γραμματικής:

Κάνω επανάληψη όλα όσα έχουμε γράψει φέτος (προσέχοντας ιδιαίτερα τους Υποθετικούς Λόγους, τις Ευχετικές Προτάσεις, την Causative Form και τον Πλάγιο Λόγο). Μετά, κάνω τις ασκήσεις εδώ και τις ελέγχω με τις Απαντήσεις εδώ

3. Τετράδιο Λεξιλογίου:

Κάνω επανάληψη όλα όσα έχουμε γράψει φέτος (Όσοι έχετε Ευρετήριο, περάστε τις λέξεις κι εκεί. Όσοι δεν έχετε, ευκαιρία να το αρχίσετε!).

4. Writing:

ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, γράψτε 1 έκθεση (blog entry – δείτε τελευταίο θέμα στο κόκκινο βιβλίο) με θέμα (διαλέξτε ένα ή γράψτε τα όλα, ακόμα καλύτερα):

-How I spend my days now that the schools have broken up.

-Happy thoughts on difficult days.

-A message to people who are scared.

Regular C’ Επανάληψη και Εξάσκηση μέχρι και 25/ 3/ 2020

1. Δημιουργική Απασχόληση για όλες τις Δεξιότητες: Πατήστε εδώ

2. Τετράδιο & Βιβλίο Γραμματικής:

Grammar book, κάνω επανάληψη όλη την Ενότητα 3, δηλαδή, σελ. 66, 67 και ξαναθυμάμαι τους κανόνες για τους μέλλοντες και τους Υποθετικούς Λόγους.

Μετά, στη σελ. 112, κάνω το Progress check 3 και τέλος, αυτές τις ασκήσεις εδώ

3. Companion:

Ξαναθυμάμαι όλο το λεξιλόγιο από την αρχή ως εκεί που έχουμε φτάσει.

4. Ασκήσεις Writing:

Αφού τελειώσω τα 2 και 3 παραπάνω, πάω στο Student’s book, σελ. 112. Κάνω την προετοιμασία τη έκθεσης, δηλαδή ασκήσεις 1, 2, 3 και 4 και μετά φτιάχνω το spidergram με τις λέξεις κλειδιά και χρησιμοποιώ λέξεις και φράσεις από το language bank.

Μετά γράφω το θέμα από την άσκηση 1. Προσέχω να γράψω όλα όσα μου ζητάει το θέμα και να φτιάξω σωστές παραγράφους.

Regular B’ Επανάληψη και Εξάσκηση μέχρι και 25/ 3/ 2020

1. Δημιουργική Απασχόληση για όλες τις Δεξιότητες: Πατήστε εδώ

2. Τετράδιο & Βιβλίο Γραμματικής:

Κάνω επανάληψη στη γραμματική που είχαμε για την Τετάρτη 11/3, δηλαδή:

από το τετράδιο & από το Grammar book, σελ. 15, 48, 50 and 52 (present continuous, future simple και be going to) και κάνω αυτές τις ασκήσεις

3. Companion:

Ξαναθυμάμαι όλο το λεξιλόγιο από την αρχή ως εκεί που έχουμε φτάσει.

4. Ασκήσεις Writing:

Αφού τελειώσω τα 2 και 3 παραπάνω, πάω στο Student’s book, σελ. 111. Κάνω την προετοιμασία τη έκθεσης, δηλαδή ασκήσεις 1, 2, 3 και 4 και μετά φτιάχνω το spidergram όπως στο βιβλίο μου με τις λέξεις κλειδιά και χρησιμοποιώ λέξεις και φράσεις από τη βοήθεια στο language bank.

Μετά γράφω το θέμα από την άσκηση 1. Προσέχω να γράψω όλα όσα μου ζητάει το θέμα και να φτιάξω σωστές παραγράφους.